top of page

Volleybalvereniging Surf is opgericht in 1971 en heeft nu ca. 170 leden, waarvan 100 seniorleden en 70 jeugdleden.  Surf biedt voor iedereen wat wils: competitie, recreatie, of mini-volleybal. 
We proberen een gezond evenwicht te vinden tussen gezelligheid en prestatie. 
De trainingen vinden plaats in Sporthal De Slag en sporthal De Ridderspoor in Hoevelaken. 
De recreantengroep op de donderdagavond traint in Sporhal De Dissel in Hooglanderveen. 


Senioren 
Bij de Dameshebben we 3 teams die spelen in de 1e klasse, 2e klase en 3e klasse. Bij de Heren beschikt Surf over een team in de promotieklase en 2 teams in de  2e  klasse. Bij Surf wordt prestatie en recreatie op aangename wijze verenigt. Bij thuiswedstrijden speelt Surf op zaterdag in sportcomplex ‘de Slag’, de trainingen zijn voornamelijk op maandag, dinsdag en donderdagavond. 


Recreanten 
Wilt u zich niet verplichten tot wekelijkse deelname aan de NeVoBo-competitiewedstrijden dan is meedoen bij de recreanten een uitkomst. De wekelijkse training bestaat voor een groot deel uit een onderlinge wedstrijd. Surf heeft recreantengroepen op de maandagavond, woensdagochtend en donderdagavond.   
Er is tevens een mogelijkheid deel te nemen aan een recreantencompetitie. Voor deze competitie worden gemiddeld een keer per maand wedstrijden georganiseerd.  
Tevens houden we eens per jaar een recreantentoernooi met alle Surfrecreanten tegenelkaar. 


Surfjeugd 
Surf heeft een jeugdafdeling met ongeveer 70 jeugdleden waarvan ongeveer 25 mini’s. 
De mini’s trainen op de vrijdagmiddag vanaf 17.00  uur. 
Vanaf 5 jaar kunnen kinderen al lid worden van Surf. De kinderen tot en met 12 jaar worden ingedeeld bij de mini's. Voor de leeftijdsgroep van 5 tot 7 jaar is er de speeltuingroep. Door tijdens de training veel spelletjes te doen met de bal wordt een goed balgevoel ontwikkeld.  
Vanaf het begin kunnen ze al cool moves volleybal spelen, dit is speciaal bedacht en ontwikkeld voor kinderen. Ze staan met vier spelers in het veld en ze lopen gedurende hun minitijd 6 niveaus door en bij elk niveau komt er een nieuwe volleybalvaardigheid bij. 
Voor elk niveau is er gemiddeld twee keer  in de maand op de zaterdagmiddag een competitie in een sporthal in de omgeving  waar Surf nu met 4 teams aan deelneemt.  


Niet alleen volleybal 
Behalve volleybal doet Surf voor de jeugd nog veel meer. Wij zijn blij met onze actieve jeugdcommissie welke ieder jaar een aantal leuke activiteiten voor zowel de mini’s als de oudere jeugd organiseert. Voor de mini's is er o.a., een spelochtend, zwemmen, en activiteiten in het bos. Voor de oudere jeugd staan er jaarlijks een aantal feesten gepland, wordt er gebowld, gezwommen en nog veel meer. Als hoogtepunt wordt er aan het einde van het seizoen al meer dan 35 jaar voor alle jeugdleden het Surfkamp georganiseerd.  

 

Om de jeugd kennis te laten maken met volleybal in het algemeen organiseert Surf in de kerstvakantie een toernooi voor de basisschooljeugd met verschillende soorten volleybal : blind volleybal, strandbalvolleybal, black-light volleybal , gewoon volleybal en ook smashbal. Black-light volleybal is volleyballen in het donker met black-lights. Je ziet dan alleen de dingen die wit zijn of fluorescerend. Smashbal is een uitdagend volleybalspel waarbij de smash centraal staat en wat je snel kan leren. In de kerstvakantie van 2014 deden meer dan 100 kinderen mee aan dit toernooi!

Tevens houden we op de laatste zaterdag van augustus een inloopochtend voor mini’s, je kan dan vrijblijvend langskomen en er worden diverse vollybalspelletjes gedaan waaraan iedereen kan meedoen.

 

Volleybal is een teamsport. Dat betekent dat je samen met vriendjes en vriendinnetjes in één team speelt. Dat is niet alleen gezellig tijdens trainingen en wedstrijden, maar ook tijdens de reis naar de “uitwedstrijden” en toernooien.

 

Voor deze activiteiten wordt regelmatig hulp ingeroepen van ouders. Ook voor het begeleiden/coachen van een van de jeugdteams wordt soms van ouders assistentie gevraagd. Daarnaast zijn ouders ook voor het vervoer van de kinderen naar de uitwedstrijden verantwoordelijk. Volgens een vooraf opgesteld schema betekent dit gemiddeld 2 of 3 keer rijden per seizoen rijden.

 

Competitie

Momenteel speelt Surf bij de senioren met 3 dames en 3 herenteams in de NeVoBo competitie. De regio strekt zich uit van Amersfoort tot Zwolle en Apeldoorn waarbij er gemiddeld 10 uit- en 10 thuiswedstrijden gespeeld worden. Bij de jeugd ouder dan 12 jaar doen we ook met 5 teams mee. Het wedstrijdseizoen loopt van september tot april waarbij de trainingen van eind augustus tot en met mei plaatsvinden. Trainingen worden meestal door Surfleden verzorgd waarbij voor de hoogste teams externe trainers kunnen worden aangesteld. Ook wordt er in scheidsrechters en coaches door de leden voorzien.

Kosten

Naast de contributie zijn de kosten voor het trainen slechts de aanschaf van een paar goede zaalsportschoenen. Bij het spelen van wedstrijden komen hier nog een broek en shirt bij (kosten ongeveer 50,00 Euro voor een compleet senior tenue; een mini shirt kost 12,50 Euro) Zie voor contributie informatie hier.

Volleybalvereniging Surf

Facebook

bottom of page